Krem czekoladowy z wiśniami

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • gorzka czekolada (u mnie 60 % kakao) 2 tabliczki po 100 g
  • mleko roślinne 1 filiżanka (ok. 200 ml)
  • wiśnie (świeże lub mrożone) 1 szklanka (250 ml)

Klasyczne połączenie wiśni i gorzkiej czekolady w szybkim i banalnie prostym w przygotowaniu trzyskładnikowym deserze.

DSC_2405

Krem czekoladowy z wiśniami

Wykonanie:

  1. Wiśnie rozmrażam lub dryluję.

  2. Układam na dnie miseczek.

  3. Do garnuszka wlewam mleko roślinne.

  4. Dodaję połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.

  5. Czekoladową masą zalewam wiśnie.

  6. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki. Podaję, kiedy masa stężeje.

Smacznego!

DSC_2407

Krem czekoladowy z wiśniami

DSC_2406

Krem czekoladowy z wiśniami

Brak komentarzy

Skomentuj