Krem Speculoos

  • 5 min
  • 2 składniki
100%

Składniki:

  • ciasteczka korzenne 200 gr
  • mleko roślinne (u mnie sojowe) ok. 1 filiżanka (200 ml)

Krem Speculoos, czyli korzenny krem ciasteczkowy. Znacie go? Jest pyszny, niestety trudno dostępny i dość drogi. Na szczęście można zrobić domową wersję:) Do smarowania pieczywa, naleśników, gofrów, do deserów no i do wyjadania ze słoika. Dwa składniki i kilka minut blendowania.

DSC_45481

Krem Speculoos

Wykonanie:

  1. Ciasteczka kruszę na kawałki i umieszczam w blenderze.
  2. Dodaję mleko sojowe i miksuję kilka minut, aż powstanie kremowa masa.

Smacznego!

DSC_45551

Krem Speculoos

DSC_45621

Krem Speculoos

DSC_45641

Krem Speculoos

Brak komentarzy

Skomentuj