Składniki:
- cukinia 1 sztuka
- papryka czerwona 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- koperek 1/3 pęczka
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- kasza manna razowa 1 łyżka
- oliwa z oliwek 2 łyżeczki
Ugotowana, zmiksowana cukinia nadaje zupce maślano-kremowego smaku, idealnie komponującego się z koperkiem. Z dodatkiem soli i chilli zasmakuje też dorosłym:)
Wykonanie:
- Cukinię obieram. Wszystkie warzywa kroję w kostkę i zalewam wodą, tak, by przykryła warzywa.
- Dodaję pokrojony koperek, przyprawy i gotuję do miękkości.
- Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, oliwę i kaszę mannę. Mieszam dokładnie i gotuję jeszcze przez chwilę.
- Krem możecie przygotować też na diecie dr. Dąbrowskiej. Pomińcie wówczas oliwę i mannę.
- Blenduję na krem.
Smacznego!
Brak komentarzy