Składniki:
- dowolna mrożonka wielowarzywna 500 g
- sok pomidorowy 1 litr
- dowolny olej 1 łyżka
- ulubione przyprawy (u mnie bazylia lub curry) 1 łyżka
- sól do smaku
- pieprz/chilli do smaku
Błyskawiczna zupa w 15 minut, zrobiona właściwie z dwóch półproduktów, przy minimalnym nakładzie pracy. Idealna na chwile kryzysu, gdy ciepły obiad potrzebny od zaraz:)
Wykonanie:
- Mrożonkę warzywną wsypuję do garnka i zalewam niewielką ilością wody (tak, by przykryła warzywa). Gotuję, aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok. 15 minut, w zależności od rodzaju warzyw).
- Wlewam sok pomidorowy, dodaję ulubione przyprawy i łyżkę oleju. Gotuję jeszcze przez chwilę.
- Podaję z ryżem lub makaronem.
- Zupę możecie wzbogacić o podsmażoną cebulę albo wyciśnięty ząbek czosnku.
Smacznego!
Bardzo proste i smaczne 🙂 przyprawy zmieniają smak warzyw, że warzywa za ktorymi nie przepadam stają się pyszne 🙂
mniam!
Przepyszna, tania, zdrowa, lekkostrawna, szybka w przygotowaniu 🙂 Dla mnie, jako studentki idealna. Dzięki!
hummus perla ,160 gr