Kochani! Z radością przedstawiam Wam książkę Smakowitości. Domowa sezonowa kuchnia wegańska. Jest to pyszna kolekcja 100 roślinnych przepisów, które otwierają drzwi do serca domowej kuchni.
Ta książka to hołd dla powolnego gotowania, czerpiącego radość z sezonowych darów natury. Znajdziecie w niej przepisy na każdą porę roku, wypełnione po brzegi pysznymi warzywami i owocami, które w malownicze fotografie ubrała Emilia Konkol-Pastuszak. Nasza książka to połączenie tradycji z nowoczesnością, kreujące niezapomniane smaki. To hołd dla celebrowania posiłków, nieśpiesznego gotowania i pysznych połączeń smakowych, które malują obraz kuchni roślinnej.
Przepisy i fotografie zabiorą Was do krainy sentymentalnych smaków, wypełnionych tradycyjnym gotowaniem i radosnym biesiadowaniem.
Książka jest już dostępna w przedsprzedaży w niższej cenie w dwóch wersjach: w oprawie TWARDEJ lub MIĘKKIEJ na stronie wydawnictwa Purana oraz na Allegro.
Zapraszam do obejrzenia kilku kadrów z książki.
Drożdżówki z rabarbarem i twarożkiem waniliowym
Tort różany
Kompot truskawkowo-rabarbarowy
Roślinny labneh
Manna z karmelizowanym bananem słodzona syropem z kwiatów mniszka
Kostka biszkoptowa z kremem słonecznikowym, porzeczkami i galaretką
Pavlova z kremem budyniowym
Podwójnie czekoladowy tort z jeżynami
Jagielnik z owocami na ciasteczkowym spodzie
Smoothie morelowo-miętowe
Galicyjska sałatka pomidorowa z estragonem
Śniadaniowe ciasteczka pełne dobroci
Lody dyniowe z białą czekoladą, syropem klonowym i cynamonem
Boczniaki w musztardzie z koperkiem
Czarna polewka
Roślinny sernik kokosowy
Orkiszowa focaccia z ziemniakami, rozmarynem, czosnkiem i grubą solą
Brak komentarzy