Książka „Smakowitości. Domowa sezonowa kuchnia wegańska”

Kochani! Z radością przedstawiam Wam książkę Smakowitości. Domowa sezonowa kuchnia wegańska. Jest to pyszna kolekcja 100 roślinnych przepisów, które otwierają drzwi do serca domowej kuchni.

Ta książka to hołd dla powolnego gotowania, czerpiącego radość z sezonowych darów natury. Znajdziecie w niej przepisy na każdą porę roku, wypełnione po brzegi pysznymi warzywami i owocami, które w malownicze fotografie ubrała Emilia Konkol-Pastuszak. Nasza książka to połączenie tradycji z nowoczesnością, kreujące niezapomniane smaki. To hołd dla celebrowania posiłków, nieśpiesznego gotowania i pysznych połączeń smakowych, które malują obraz kuchni roślinnej.

Przepisy i fotografie zabiorą Was do krainy sentymentalnych smaków, wypełnionych tradycyjnym gotowaniem i radosnym biesiadowaniem.

Książka jest już dostępna w przedsprzedaży w niższej cenie w dwóch wersjach: w oprawie TWARDEJ lub MIĘKKIEJ na stronie wydawnictwa Purana oraz na Allegro.

Zapraszam do obejrzenia kilku kadrów z książki.

Drożdżówki z rabarbarem i twarożkiem waniliowym

Drożdżówki z rabarbarem i twarożkiem waniliowym

Tort różany

Tort różany

Kompot truskawkowy

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

Roślinny labneh

Roślinny labneh

Manna z karmelizowanym bananem słodzona syropem z kwiatów mniszka

Manna z karmelizowanym bananem słodzona syropem z kwiatów mniszka

Kostka biszkoptowa z kremem słonecznikowym, porzeczkami i galaretką

Kostka biszkoptowa z kremem słonecznikowym, porzeczkami i galaretką

Pavlova z kremem budyniowym

Pavlova z kremem budyniowym

Podwójnie czekoladowy tort z jeżynami

Podwójnie czekoladowy tort z jeżynami

Jagielnik z owocami na ciasteczkowym spodzie

Jagielnik z owocami na ciasteczkowym spodzie

Smoothie morelowo-miętowe

Smoothie morelowo-miętowe

Galicyjska sałatka pomidorowa z estragonem

Galicyjska sałatka pomidorowa z estragonem

Śniadaniowe ciasteczka pełne dobroci

Śniadaniowe ciasteczka pełne dobroci

Lody dyniowe z białą czekoladą, syropem klonowym i cynamonem

Lody dyniowe z białą czekoladą, syropem klonowym i cynamonem

Boczniaki w musztardzie z koperkiem

Boczniaki w musztardzie z koperkiem

Czarna polewka

Czarna polewka

Roślinny sernik kokosowy

Roślinny sernik kokosowy

Orkiszowa focaccia z ziemniakami, rozmarynem, czosnkiem i grubą solą

Orkiszowa focaccia z ziemniakami, rozmarynem, czosnkiem i grubą solą

Placki z kapustą białą i kawiorem z tapioki

Placki z kapustą białą i kawiorem z tapioki

Pralinki gryczane z makiem

Pralinki gryczane z makiem

Odwrócone ciasto pomarańczowe z kaszy manny

Odwrócone ciasto pomarańczowe z kaszy manny

Piróg z twarogowo-ziemniaczanym farszem

Piróg z twarogowo-ziemniaczanym farszem

Tutaj dowiecie się nieco więcej na temat książki:

Brak komentarzy

Skomentuj