Składniki:
- kuskus (u mnie razowy) 1 szklanka
- woda 2 szklanki
- cieciorka (gotowana lub z puszki) 1 szklanka
- rodzynki garść
- natka pietruszki pół pęczka
- kumin mielony 1 łyżeczka
- olej/oliwa 2 łyżki
- chilli do smaku
- sól do smaku
Pachnący kuchnią Bliskiego Wschodu dodatek do pieczonych warzyw, samodzielna przekąska, albo drugie śniadanie do pracy. Polecam do marchewki po libańsku (przepis tutaj).
Wykonanie:
- Kuskus wsypuję do miski i zalewam wrzątkiem.
- Przykrywam i odstawiam na kilka minut.
- Dodaję cieciorkę, rodzynki, oliwę, pokrojoną natkę i przyprawy.
- Mieszam.
- Podaję jako dodatek, przekąskę na wynos. Super pasuje do marchewki po libańsku (przepis tutaj).
Smacznego!
Uwielbiam tę stronę. Zrobiłam już z 20 przepisów i wszystko powychodziło jak trzeba. Jest dużo stron wegańskich ale nie zdrowych. Jest dużo stron zdrowych ale nie wegańskich. Jest dużo stron dla dzieci ale albo nie wegańskie albo nie zdrowe. A ta jest wegańska, zdrowa i z myślą o dzieciach. Dzięki! I pozdrawiam:)
Uwielbiam tę stronę. Zrobiłam już z 20 przepisów i wszystko powychodziło jak trzeba. Jest dużo stron wegańskich ale nie zdrowych. Jest dużo stron zdrowych ale nie wegańskich. Jest dużo stron dla dzieci ale albo nie wegańskie albo nie zdrowe. A ta jest wegańska, zdrowa i z myślą o dzieciach. Dzięki!
Bardzo się cieszę!!!:)))