Składniki:
- kasza kuskus 1 szklanka (250 ml)
- mleko roślinne (u mnie sojowe) 1,5 szklanki (po 250 ml)
- daktyle 1 szklanka (250 ml)
- olej (u mnie kokosowy) 1 łyżka
- cynamon 1 łyżeczka
- imbir mielony 1 łyżeczka
- kumin mielony pół łyżeczki
- sok i skórka z 1 cytryny
Kuskus na słodko z dodatkiem daktyli i aromatycznych przypraw. Idealny jako sycące śniadanie albo do słoiczka na wynos.

Kuskus z daktylami
Wykonanie:
- Mleko roślinne zagotowuję, zalewam nim kuskus, przykrywam i odstawiam na kilka minut.
- Dodaję olej kokosowy, pokrojone daktyle, przyprawy, sok i skórkę startą z cytryny (tylko żółta część).
- Mieszam.
Smacznego!

Kuskus z daktylami

Kuskus z daktylami

Kuskus z daktylami
Czy możesz zamieścić dokładny sposób przygotowywania potrawy?
Pozdrawiam serdecznie <3
AAA zjadło „Wykonanie”:) Dodam:) Dzięki za info:)