Składniki na 2 porcje:
- makaron konjac 1 opakowanie (200 g)
- kapusta pekińska 2 garście
- marchewka 1 sztuka
- czerwona papryka 1 sztuka
- ogórek 1 sztuka
- kukurydza konserwowa mini kilka sztuk
- sezam do posypania
- ew. papryczka chilli do smaku
- sos sojowy ok. 2 łyżki
- olej sezamowy (lub inny ulubiony) ok. 1 łyżka
Dietetyczna sałatka z makaronem konjac i warzywami w azjatyckim stylu. Nie tylko dla liczących kalorie i dbających o linię;)
Wykonanie:
- Makaron dokładnie przepłukuję wodą i odsączam na sitku.
- Kapustę pekińską drobno kroję.
- Ogórka i paprykę kroję w słupki.
- Marchewkę kroję na wstążki przy pomocy obieraczki.
- Na miseczki nakładam kapustę, makaron, pokrojone warzywa i kolby kukurydzy.
- Posypuję sezamem, plasterkami chilli, polewam sosem sojowym i olejem.
Smacznego!
Brak komentarzy