Składniki:
- dojrzałe banany 2 sztuki
- kakao 2 łyżki
Domowe czekoladki bez cukru, bez tłuszczu, bez nabiału i bez glutenu. Z dwóch zdrowych składników. Bogate w magnez i potas;)
Wykonanie:
- Banany blenduję lub dokładnie rozgniatam widelcem.
- Dodaję kakao i dokładnie mieszam.
- Wykładam do formy (u mnie mała keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej wcześniej go pognieść i rozprostować).
- Wkładam do zamrażalnika, żeby masa zamarzła.
- Wyjmuję i kroję lub łamię na cukierki.
- Niezjedzone przechowuję w zamrażalniku.
Smacznego!
Wow muszą być pyszne 🙂 Nie dość że smaczne to jeszcze zdrowe. Na pewno wypróbuję przepis
Fajne, można by dorzucić jakieś orzeszki:)
można:)
Bardzo fajna kremowa konsystencja.