Składniki:
- ulubiony makaron (u mnie razowe spaghetti) 250 g
- woda lub bulion 1 szklanka
- mąka (ryżowa, pszenna lub orkiszowa) 1 łyżka
- delikatny olej (u mnie rzepakowy) 1 łyżka
- koperek 1 mały pęczek
Makaron z delikatnym sosem koperkowym na obiad dla malucha. Młodszym niemowlakom możecie rozgnieść widelcem lub użyć drobnego makaronu.
Wykonanie:
- Makaron przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Do garnuszka wlewam pół szklanki wody lub bulionu (np. tego) i zagotowuję. Dodaję pokrojony koperek i łyżkę oleju.
- Do szklanki wsypuję łyżkę mąki, dolewam pół szklanki wody (lub bulionu), mieszam dokładnie i powoli wlewam do gotującej się wody, mieszając.
- Gotuję przez chwilę, mieszając.
- Podaję z makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy