Składniki:
- wegański topiony cheddar przepis na blogu
- por 1 sztuka
- olej do podsmażenia
- ulubiony makaron 500 g
- ew. pomidorki koktajlowe do podania
- ew. natka pietruszki lub rukola do podania
- ew. czarnuszka lub pieprz do posypania
Spaghetti z sosem serowym w wersji wege. Pyszny sos porowo-serowy powstał na bazie przepisu na wegański topiony cheddar.
Wykonanie:
- Przygotowuje wegański topiony cheddar (według tego przepisu).
- Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojonego pora.
- Podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem przez kilka minut.
- Dodaję topiony cheddar i mieszam z porem.
- Na talerze nakładam makaron, polewam sosem, posypuję pomidorkami, natką i świeżo zmieloną czarnuszką.
Smacznego!
Brak komentarzy