Składniki:
- cebula 1 sztuka
- czerwona papryka 2 sztuki
- średni batat 1 sztuka
- ajwar 1 słoik (ok. 350 g)
- masło orzechowe 1 czubata łyżka
- olej lub oliwa do podsmażenia
- makaron (u mnie z czerwonej soczewicy) do podania
Pomysł na szybki, pożywny i pyszny obiad z kilku składników.

Makaron z sosem z ajwaru
Wykonanie:
- Pokrojona cebulę podsmażam w garnku.
- Dodaję pokrojone w kostkę paprykę i batata.
- Podlewam wodą i duszę pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (około 20 minut)
- Dodaję masło orzechowe, ajwar i gotuję, jeszcze przez chwilę, mieszając.
- Podaję z makaronem.
Smacznego!

Makaron z sosem z ajwaru

Makaron z sosem z ajwaru

Makaron z sosem z ajwaru
Brak komentarzy