Składniki:
- kasza manna 2 filiżanki (po 200 ml)
- woda 1 filiżanka (200 ml)
- mielone siemię lniane 1 łyżka
- dojrzały banan 1 sztuka
- soda 1/2 łyżeczki
- syrop malinowy 6 łyżek + do podania
- maliny (mrożone lub świeże) ok. 1 szklanki (do podania)
- olej (u mnie kokosowy) do smażenia
Błyskawiczne placki z kaszy manny z dodatkiem syropu malinowego. Polane syropem i posypane malinami. Śniadanie, deser, prowiant do szkoły, przekąska do ręki dla starszego niemowlaka.
Wykonanie:
- Blenduję banana z wodą i 6 łyżkami syropu malinowego. Dodaję mannę, siemię, sodę i blenduję razem lub mieszam dokładnie (można też składniki wymieszać, a banana dokładnie rozgnieść widelcem). Masa powinna być gęsta.
- Odstawiam na 10-15 minut.
- Nakładam łyżką na patelnię z odrobiną rozgrzanego oleju i smażę kilka minut z każdej strony, aż placki się zarumienią.
- Podaję z malinami i polane syropem malinowym.
Smacznego!
Placuszki pyszności proste szybkie danie bardzo smaczne. szkoda że nie można zdjęcia wrzucić. Polałem serkiem waniliowym i ozdobiłem truskaweczkami. Mniam 🙂
Fajosko!:) A o zdjecie prosze na fb;)