Składniki:
- mleko roślinne 2 szklanki
- kasza manna kilka łyżek
- maliny szklanka
- wiórki kokosowe niesiarkowane 4 łyżki
- orzeszki ziemne niesolone 4 łyżki
- cukier/ksylitol 4 łyżki
Kasza manna na mleku sojowym,
czyli śniadanie i deser 2 w 1. W dodatku szybkie i proste. Do tego owoce, posypka i gotowe.
Wykonanie:
- Zagotowuję mleko roślinne (u mnie sojowe)
- Do gotującego się mleka powoli wsypuję kaszkę, intensywnie mieszając. Gdy zaczyna gęstnieć, nie dodaję już kaszy, tylko gotuję jeszcze chwilę, cały czas mieszając.
- Maliny gotuję z cukrem lub ksylitolem w odrobinie wody.
- Kaszkę przekładam do naczyń, polewam sosem malinowy, posypuję wiórkami kokosowymi i zmiażdżonymi w moździerzu orzeszkami.
- Studzę.
Smacznego!
Pyszny smak dzieciństwa 🙂
Pingback: » Manna z malinami i kokosowo-orzechową posypką"Polska-IE najbardziej politycznie – społeczno – gospodarczy portal informacyjny w Irlandii