Marchewka po libańsku

  • 35 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • marchew 1 kilogram
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • syrop klonowy lub z agawy 2 łyżki
  • kumin mielony 1 łyżka
  • chilli pół łyżeczki
  • sól pół łyżeczki

Najlepsza marchewka;) Słodko-pikantna i aromatyczna. Świetna jako przekąska, a razem z kuskusem z cieciorką (przepis tutaj) jako pełne danie.

dsc_8621_2

Marchewka po libańsku

Wykonanie:

  1. Marchewkę kroję w słupki i wkładam do miski.
  2. Polewam oliwą, syropem i posypuję przyprawami. Mieszam rękoma, żeby dokładnie obtoczyć marchewkę w przyprawach.
  3. Wkładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach.
  4. Podaję z kuskusem.

Smacznego!

dsc_8638_2

Marchewka po libańsku

dsc_8633_2

Marchewka po libańsku

dsc_8630_2

Marchewka po libańsku

Brak komentarzy

Skomentuj