Składniki:
- kasza jaglana surowa 1 filiżanka (200 ml)
- papryka czerwona 2 sztuki
- kukurydza 1 puszka
- fasola czerwona 1 puszka
- cebula czerwona 1 sztuka
- olej (u mnie rzepakowy) lub oliwa ok. 3 łyżki
- sos sojowy jasny ok. 3 łyżki
- papryka słodka 1 łyżeczka
- papryka wędzona 1 łyżeczka
- chilli do smaku (u mnie pół łyżeczki)
Sałatka meksykańska z kaszy jaglanej, kukurydzy, fasoli i czerwonej papryki. Szybka, pożywna, pikantna. Na śniadanie, na kolację albo na wynos. Świetne drugie śniadanie na uczelnię lub do pracy.
Wykonanie:
- Kaszę gotuję na sypko (tutaj sprawdź, jak ugotować kaszę jaglaną).
- Po ostygnięciu do kaszy dodaję odsączoną i opłukana fasolę i kukurydzę, pokrojoną paprykę i cebulę oraz przyprawy.
- Dodaję sos sojowy i olej, mieszam.
- W razie konieczności doprawiam.
Smacznego!
Kocham kaszę jaglaną! Sałatki na jej bazie są przepyszne!
https://jaglusia.wordpress.com/
pyyycha ♥ dzięki za przepis 😀
smacznego!;)