Składniki na talerz Michałków:
- białe Michałki przepis na blogu
- gorzka czekolada (u mnie 85%) 1 tabliczka (100 g)
Kilkuskładnikowe, domowe, wegańskie MICHAŁKI, czyli słodycze w wersji bezcukrowej, keto, low carb, niski IG;)
Wykonanie:
- Przygotowuję Białe Michałki – przepis znajdziecie TUTAJ.
- Gotowe Michałki wkładam do zamrażalnika na min. godzinę.
- Czekoladę łamię na kostki i wkładam do miski. Miskę kładę na garnku z gotującą się wodą i mieszam, aż się rozpuści.
- W roztopionej czekoladzie pojedynczo zanurzam zamrożone Michałki (pomagam sobie dwiema łyżkami) i układam je na papierze do pieczenia lub śniadaniowym.
- Przechowuję w lodówce do tygodnia.
Smacznego!
Brak komentarzy