MICHAŁKI w czekoladzie

  • 15 min
  • 2 składniki
100%

Składniki na talerz Michałków:

  • białe Michałki przepis na blogu
  • gorzka czekolada (u mnie 85%) 1 tabliczka (100 g)

Kilkuskładnikowe, domowe, wegańskie MICHAŁKI, czyli słodycze w wersji bezcukrowej, keto, low carb, niski IG;)

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

Wykonanie:

  1. Przygotowuję Białe Michałki – przepis znajdziecie TUTAJ.
  2. Gotowe Michałki wkładam do zamrażalnika na min. godzinę.
  3. Czekoladę łamię na kostki i wkładam do miski. Miskę kładę na garnku z gotującą się wodą i mieszam, aż się rozpuści.
  4. W roztopionej czekoladzie pojedynczo zanurzam zamrożone Michałki (pomagam sobie dwiema łyżkami) i układam je na papierze do pieczenia lub śniadaniowym.
  5. Przechowuję w lodówce do tygodnia.

Smacznego!

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

MICHAŁKI w czekoladzie

Brak komentarzy

Skomentuj