Składniki:
- wegańskie bezy przepis na blogu
- kasza jaglana surowa 1/2 szklanki
- mleko roślinne 2 szklanki
- cukier z wanilią do smaku (u mnie 1 łyżka)
- cukier/ksylitol/syrop klonowy lub z agawy do smaku (u mnie 2-3 łyżki)
- ulubione owoce do ozdoby
Pavlova na bazie wegańskiej bezy (przepis tutaj) przełożona migdałowym kremem z kaszy jaglanej. Na górze ulubione owoce:)
Wykonanie:
- Przygotowuję wegańskie bezy według tego przepisu (nakładam łyżką bardziej płaskie placki).
- Pół szklanki kaszy jaglanej kilkakrotnie przepłukuję wodą.
- Zalewam 2 szklankami mleka roślinnego i gotuję około 20 minut (aż kasza będzie bardzo miękka).
- Do kaszy dodaję cukier z wanilią i słodzę do smaku.
- Blenduję na gładką masę.
- Kremem przekładam bezy i ozdabiam owocami.
- Podaję od razu po przygotowaniu (bezy po przełożeniu kremem zmiękną, jeśli postoją dłużej).
Smacznego!
Brak komentarzy