Składniki:
- mleko kokosowe 1 puszka 400 ml
- cukier/ksylitol/syrop klonowy lub z agawy 4-5 łyżek
- ew. ulubione owoce garść
Błyskawiczne lody kokosowe z dwóch składników. Mleko kokosowe jest kremowe i tłuste i takie też są te lody. Wystarczy dosłodzić, zamrozić i gotowe:) Możecie dodać ulubione owoce, ja dorzucam borówki, jagody albo maliny.
Wykonanie:
- Mleko kokosowe lekko podgrzewam w garnku, żeby obie warstwy się połączyły.
- Dodaję ksylitol/cukier/jasny syrop i mieszam.
- Po przestygnięciu wlewam do pojemniczków na lody. Na spód pojemniczków możecie wrzucić ulubione owoce.
- Wstawiam do zamrażalnika.
Smacznego!
Lody po prostu idealne – proste, smaczne i… kokosowe
Pycha 🙂
Robiłam identyczne! 😀 Są rewelacyjne, jedne z moich ulubionych <3
🙂