Składniki:
- płatki owsiane 1 filiżanka (200 ml)
- mleko roślinne (u mnie sojowe) 2 filiżanki (po 200 ml)
- nasiona chia 1 łyżeczka
- cynamon 1 łyżeczka
- imbir w proszku pół łyżeczki
- gruszka 1 sztuka
- orzechy włoskie garść
- masło orzechowe do podania
- ew. syrop klonowy lub melasa do polania
Jesienna owsianka, która robi się sama, kiedy śpisz. Jest idealna, kiedy rano nie masz czasu na przygotowywanie śniadania. Możesz też zrobić ją w słoiku i zabrać ze sobą na wynos.
Wykonanie:
- W misce lub w słoiku mieszam płatki owsiane, mleko roślinne, nasiona chia, cynamon i imbir.
- Wstawiam na noc do lodówki.
- Rano polewam masłem orzechowym, posypuję pokrojoną gruszką i orzechami włoskimi.
- Jeśli lubisz słodkie owsianki, możesz dodać do niej syrop klonowy lub melasę.
Smacznego!
Brak komentarzy