Składniki na 2 porcje:
- płatki owsiane 1 szklanka (250 ml)
- mleko roślinne (u mnie sojowe) 2 szklanki (po 250 ml)
- masło orzechowe ok. 3 czubate łyżki
- ew. chia 2 łyżeczki
- banany 2 sztuki
- wiśnie do podania
Amerykańskie połączenie smaków, czyli owoce i masło orzechowe, sprawdza się nie tylko na kanapce, ale też w owsiance;)

Owsianka z wiśniami, bananem i masłem orzechowym
Wykonanie:
- Płatki owsiane wsypuję do garnka i zalewam mlekiem roślinnym.
- Dodaję czubatą łyżkę masła orzechowego, pokrojonego jednego banana i dwie łyżeczki chia.
- Gotuję około 3 minuty, mieszając, a następnie odstawiam na kilka minut pod przykryciem, żeby płatki spęczniały i wchłonęły płyn. Jeśli lubicie słodką owsiankę, możecie ją dosłodzić do smaku.
- Na miseczkach posypuję wiśniami, pokrojonym bananem, chia i polewam masłem orzechowym.
Smacznego!

Owsianka z wiśniami, bananem i masłem orzechowym

Owsianka z wiśniami, bananem i masłem orzechowym
Brak komentarzy