Składniki na 7 sztuk:
- czerwona papryka 7 sztuk
- aloo gobi przepis na blogu
Przepis rodem z kuchni fusion;) Połączenie mojej ulubionej faszerowanej papryki oraz indyjskiego farszu na bazie kalafiora, ziemniaków i zielonego groszku.
Wykonanie:
- Przygotowuję aloo gobi, które posłuży za farsz. Link do przepisu TUTAJ.
- Następnie rozgniatam farsz tłuczkiem do ziemniaków.
- Papryki myję i wydrążam gniazda nasienne.
- Do środka nakładam farsz.
- Układam papryki w brytfannie lub dużym garnku.
- Na dno garnka wlewam wodę (ok 2 cm).
- Zagotowuję, zmniejszam moc palnika i gotuję na sredniej mocy pod przykryciem przez około 20 minut.
- Podaję na gorąco.
- Do papryki cudownie pasuje indyjski sos jogurtowo-miętowy.
- Zapraszam również po inne przepisy Kuchni Świata🙂
Smacznego!
Brak komentarzy