Papryka faszerowana po indyjsku

  • 40 min
  • 2 składniki
100%

Składniki na 7 sztuk:

  • czerwona papryka 7 sztuk
  • aloo gobi przepis na blogu

Przepis rodem z kuchni fusion;) Połączenie mojej ulubionej faszerowanej papryki oraz indyjskiego farszu na bazie kalafiora, ziemniaków i zielonego groszku.

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Wykonanie:

  1. Przygotowuję aloo gobi, które posłuży za farsz. Link do przepisu TUTAJ.
  2. Następnie rozgniatam farsz tłuczkiem do ziemniaków.
  3. Papryki myję i wydrążam gniazda nasienne.
  4. Do środka nakładam farsz.
  5. Układam papryki w brytfannie lub dużym garnku.
  6. Na dno garnka wlewam wodę (ok 2 cm).
  7. Zagotowuję, zmniejszam moc palnika i gotuję na sredniej mocy pod przykryciem przez około 20 minut.
  8. Podaję na gorąco.
  9. Do papryki cudownie pasuje indyjski sos jogurtowo-miętowy.
  10. Zapraszam również po inne przepisy Kuchni Świata🙂

Smacznego!

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Papryka faszerowana po indyjsku

Brak komentarzy

Skomentuj