Parfait z czereśni i nerkowców

  • 10 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • orzechy nerkowca 1 szklanka
  • wydrylowane czereśnie 1 szklanka
  • sok z cytryny do smaku
  • syrop klonowy/z agawy/cukier/ksylitol do smaku

Parfait, czyli mrożony krem. W mojej wersji z czereśni i orzechów nerkowca. Powstał dla największego fana orzeszków nerkowca i czereśni jakiego znam;)

DSC_6957_2

Parfait z czereśni i nerkowców

Wykonanie:

  1. Orzechy zalewam wodą na noc.
  2. Odsączam i blenduję razem z czereśniami.
  3. Dosładzam i dodaję sok z cytryny do smaku.
  4. Mrożę przez około 2 godziny.
  5. Posypuję czereśniami i uprażonymi na suchej patelni orzeszkami nerkowca.

Smacznego!

DSC_6963_2

Parfait z czereśni i nerkowców

DSC_6972_2

Parfait z czereśni i nerkowców

Brak komentarzy

Skomentuj