Pasta jak MAKRELOWA

  • 5 min
  • 7 składników
100%

Składniki na miskę pasty:

  • suszone pomidory w oleju 1 słoik (270 g)
  • tofu naturalne 1 kostka (180 g)
  • tofu wędzone 1 kostka (180 g)
  • wędzona papryka 1 łyżeczka
  • sos sojowy 3 łyżki
  • chilli do smaku
  • ew. cebula lub szczypiorek

Bardzo prosta, błyskawiczna w przygotowaniu, wegańska pasta kanapkowa o smaku pasty makrelowej;)

wegańska pasta makrelowa

Pasta jak MAKRELOWA

Wykonanie:

  1. Pomidory razem z olejem przekładam do blendera (ja używam tego).
  2. Dodaję pokrojone w kostkę tofu naturalne i wędzone.
  3. Dosypuję paprykę, chili, polewam sosem sojowym.
  4. Blenduję na pastę.
  5. Do pasty możecie dodać drobno pokrojoną cebulkę albo posypać cebulką lub szczypiorkiem na kanapce.
  6. Spróbujcie też greckiej pasty z grochu😉

Smacznego!

wegańska pasta bezrybna

Pasta jak MAKRELOWA

pasta a'la makrelowa

Pasta jak MAKRELOWA

 

4 komentarze

Skomentuj