Składniki na miskę pasty:
- suszone pomidory w oleju 1 słoik (270 g)
- tofu naturalne 1 kostka (180 g)
- tofu wędzone 1 kostka (180 g)
- wędzona papryka 1 łyżeczka
- sos sojowy 3 łyżki
- chilli do smaku
- ew. cebula lub szczypiorek
Bardzo prosta, błyskawiczna w przygotowaniu, wegańska pasta kanapkowa o smaku pasty makrelowej;)
Wykonanie:
- Pomidory razem z olejem przekładam do blendera (ja używam tego).
- Dodaję pokrojone w kostkę tofu naturalne i wędzone.
- Dosypuję paprykę, chili, polewam sosem sojowym.
- Blenduję na pastę.
- Do pasty możecie dodać drobno pokrojoną cebulkę albo posypać cebulką lub szczypiorkiem na kanapce.
- Spróbujcie też greckiej pasty z grochu😉
Smacznego!
Pyszna, robię powtórkę 😁
suuuuper!!!
Nieeeeebo!!! Robiłam już kilkanaście razy i za każdym razem nowe osoby się w niej zakochuja! Dzięki 😍
wspaniale!