Składniki:
- kurkuma w proszku 3 łyżki
- pieprz czarny 1/4 łyżeczki
- cynamon mielony 1 łyżeczka
- goździki mielone 1 łyżeczka
- imbir w proszku 1 łyżeczka
- olej kokosowy 1 łyżeczka
Nasycona antyoksydantami pasta z kurkumy, cynamonu, imbiru i goździków. Świetna na przeziębienie i wzmocnienie odporności. Roślinne latte dzięki niej staje się aromatyczne i smakuje piernikami;)

Pasta młodości
Wykonanie:
- Do garnuszka wlewam pół szklanki wody (125 ml) i zagotowuję.
- Dodaję kurkumę, pieprz, imbir, goździki, cynamon i olej kokosowy. Gotuję na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż powstanie gęsta pasta.
- Pastę przekładam do słoiczka.
- Przechowuję w lodówce do 3 tygodni.
- Pastą możesz wzbogacić zupę (np. tą) lub koktajl (np. ten).
Na zdrowie:)

Pasta młodości

Pasta młodości
Brak komentarzy