Składniki:
- cieciorka z puszki lub ugotowana 1 szklanka (250 ml)
- dojrzałe awokado 1 sztuka
- mała cebulka 1 sztuka
- oliwa z oliwek lub olej lniany ok. 2 łyżki
- sok z jednej cytryny lub limonki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Pyszna i niezwykle zdrowa. Najlepsza do tostów i wiosennych kanapek z rzodkiewką i ogórkiem. Sprawdzi się też zamiast majonezu do sałatek ziemniaczanych i makaronowych.
Wykonanie:
- Cieciorkę i pokrojone awokado blenduję z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami.
- Dodaję drobno pokrojoną cebulkę i mieszam.
- W razie konieczności dodaję soli i pieprzu.
Smacznego!
Przepyszna! Właśnie skonsumowałam na śniadanie 😉
🙂
Zrobiłam jest pyszna, zjadam z rukolą. Dziękuję za przepis : )
Cieszę się, że smakuje:)