Składniki:
- czarna fasola 1 puszka (400 g)
- czarny czosnek 1 główka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- ocet jabłkowy lub winny 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
- ew. natka pietruszki do posypania
Super zdrowa pasta kanapkowa z czarnej fasoli z dodatkiem czarnego czosnku.
Wykonanie:
- Fasolę przepłukuje wodą i odsączam.
- Umieszczam w blenderze (ja używam tego).
- Dodaję oliwę, ocet, sól i pieprz do smaku oraz obrane i pokrojone ząbki czarnego czosnku (3 ząbki zostawiam do dekoracji).
- Blenduję na pastę i przekładam do miseczki.
- Posypuję pokrojonymi ząbkami czarnego czosnku i natką pietruszki.
- Podaję z pieczywem i świeżymi warzywami.
- Mam dla Was od firmy Juleko 10% rabatu na wszystkie produkty na hasło Veganbanda 😉
Smacznego!
Brak komentarzy