Składniki:
- kasza gryczana 100 gramów
- tofu wędzone 1 kostka
- cebula 1 sztuka
- rodzynki 100 gramów
- olej rzepakowy do podsmażenia
- sól, pieprz czarny do smaku
Pasta kanapkowa z kaszy gryczanej i wędzonego tofu z rodzynkami, podsmażoną cebulą i pieprzem. Przed zblendowaniem możecie zjeść ją jako potrawkę albo użyć jako farsz do pierogów.
Wykonanie:
- Kaszę gryczaną gotuję do miękkości (około 20 min).
- Na niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojoną cebulę. Dodaję rodzynki i podsmażam przez chwilę mieszając.
- Dodaję pokrojone w kostkę tofu, sól i pieprz. Podsmażam.
- Zawartość patelni mieszam z kaszą i blenduję na pastę.
Smacznego!
Jadłam. Bardzo dobra.
Ta ze zdjęcia jest z kaszą paloną czy niepaloną? Mam na tę pastę straszną ochotę, a nie chcę się rozczarować.
Pasta ze zdjęcia jest z kaszą paloną czy niepaloną? Mam na tę pastę straszną ochotę, a nie chcę się rozczarować.
palona:)
Jejku …. to jest takie pyszne ze zjadłam pol patelni nim zblendowalam 😁 Rewelacja !
Smacznego;)