Składniki:
- pełnoziarnista mąka pszenna lub orkiszowa 1,5 szklanki (po 250 ml)
- mleko roślinne 2 szklanki (po 250 ml)
- dojrzały banan 1 sztuka
- olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia
- ulubione dodatki do podania
Jeśli już planujecie leniwe weekendowe śniadanie, to polecam takie zdrowe naleśniki z ulubionymi dodatkami.

Pełnoziarniste naleśniki bananowe
Wykonanie:
- Banana kroję i umieszczam w blenderze.
- Dodaję mleko roślinne, mąkę i blenduję na ciasto (ja używam tego blendera).
- Patelnie smaruję olejem (przy użyciu pędzelka lub przekrojonej na pół cebuli nadzianej na widelec).
- Na rozgrzanym oleju smażę naleśniki z obu stron, aż się zarumienią.
- Podaję z owocami, masłem orzechowym, dżemem, jogurtem roślinnym, syropem klonowym lub daktylowym.
Smacznego!

Pełnoziarniste naleśniki bananowe

Pełnoziarniste naleśniki bananowe
Pyszne!Moja malutka wreszcie mogła spróbować naleśników i zajada się nimi:))-a jest uczulona na jajko
Bardzo się cieszę:) smacznego!:)
Czy można użyć mąki ryżowej?
można:)
Świetny przepis. Z podanych składników ile wychodzi mniej więcej sztuk? 🙂
kilka dużych naleśników:)
Niestety nie udało mi się z tego ciasta usmażyć ani jednego naleśnika. Po 3 próbach ciasto wylądowało w śmietniki.
przykro mi:(