Składniki:
- makaron penne (u mnie bezglutenowy) 250 g
- cebula 2 sztuki
- świeży szpinak 200 g
- cieciorka 1 puszka (400 g)
- jogurt kokosowy 1 opakowanie (160 g)
- czosnek 3 ząbki
- ew. płatki drożdżowe 3 łyżki
- sól (u mnie czarna kala namak) do smaku
- pieprz (u mnie biały) do smaku
- oliwa do podsmażenia
Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą, czosnkiem i jogurtem kokosowym. Pyszny, szybki obiad.

Penne ze szpinakiem, cieciorką i jogurtem kokosowym
Wykonanie:
- Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Czosnek rozgniatam i odkładam (tutaj zobacz dlaczego).
- Na patelni na oliwie podsmażam cebule pokrojone w piórka.
- Dodaję szpinak, cieciorkę, ew. płatki drożdżowe, podlewam odrobiną wody i duszę przez chwilę.
- Dodaję ugotowany makaron, sól, pieprz, czosnek i mieszam.
- Zdejmuję z palnika, dodaję jogurt i mieszam.
Smacznego!

Penne ze szpinakiem, cieciorką i jogurtem kokosowym

Penne ze szpinakiem, cieciorką i jogurtem kokosowym

Penne ze szpinakiem, cieciorką i jogurtem kokosowym
Przepyszne! Zamiast szpinaku można wziąć w zasadzie każde inne „zielsko”. Ja właśnie zrobiłam z kapustą pak choy i jarmużem. Pycha!
Super:) Smacznego:)