Pieczone truskawki pod owsianą kruszonką i marcepanem

  • 30 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • truskawki 0,5 kg
  • płatki owsiane ok. 15 łyżek
  • olej kokosowy 2 łyżki
  • cukier lub ksylitol 2 łyżki
  • amaretto 2 łyżki
  • marcepan kostka 200 g

Truskawki z likierem amaretto zapieczone pod kruszonką z płatków owsianych i marcepanem.

DSC_2263_2

Pieczone truskawki pod owsianą kruszonką i marcepanem

Wykonanie:

  1. Truskawki kroję w ćwiartki, układam w naczyniu żaroodpornym i polewam amaretto.
  2. Olej kokosowy roztapiam, dodaję cukier lub ksylitol i płatki owsiane. Mieszam dokładnie.
  3. Płatkami posypuje truskawki.
  4. Na wierzch nakładam pokrojony w kosteczkę marcepan.
  5. Zapiekam około 20 minut w temp. 190 stopni (aż płatki i marcepan się zarumienią).

Smacznego!

DSC_2291_2

Pieczone truskawki pod owsianą kruszonką i marcepanem

DSC_2286_2

Pieczone truskawki pod owsianą kruszonką i marcepanem

DSC_2261_2

Pieczone truskawki pod owsianą kruszonką i marcepanem

Brak komentarzy

Skomentuj