Składniki:
- mus czekoladowy z trzech składników przepis na blogu
Najprostsze lody czekoladowe z trzech składników. Nie wymagają mieszania w trakcie mrożenia. Właściwie są zrobione z resztek, bo ich bazą jest woda z puszki po cieciorce, czyli aquafaba. Możecie wzbogacić je o szczyptę chilli albo skórkę startą z pomarańczy.
Wykonanie:
- Przygotowuję mus czekoladowy z aquafaby (przepis tutaj).
- Przekładam go do pudełeczka i wkładam do zamrażalnika na kilka godzin.
- Przed podaniem lody możecie posypać kakao, ozdobić owocami albo polać musem malinowym (np. tym).
- Jeżeli przechowujecie lody dłużej w zamrażalniku, przed podaniem muszą postać kilka minut w temperaturze pokojowej. Dobrym pomysłem jest zamrażanie lodów w mniejszych pojemniczkach, na jedną porcję.
Smacznego!
Brak komentarzy