Składniki na 4 porcje:
- komosa ryżowa biała 1 filiżanka (200 ml)
- woda 2 filiżanki (po 200 ml)
- mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 3 łyżki erytrolu)
- owoce/mus owocowy do ozdoby
Super zdrowy i bogaty w białko kokosowy deser z komosy ryżowej. Możecie zjeść na ciepło na śniadanie albo zamknąć w słoiczku na wynos.
Wykonanie:
- Komosę ryżową zalewam wodą, mlekiem kokosowym i gotuję do miękkości (około 15-20 minut).
- Słodzę do smaku i blenduję (ja używam tego blendera).
- W razie konieczności dodaję w trakcie blendowania mleka roślinnego.
- Przekładam do słoiczków/miseczek.
- Przed podaniem dekoruję owocami lub owocowym musem.
Smacznego!
Brak komentarzy