Składniki:
- quinoa 1/2 filiżanki (100 ml)
- marchewka 1 sztuka
- świeży szpinak mała garść
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- oliwa z oliwek 1 łyżeczka
- bazylia suszona pół łyżeczki
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Bogata w wapń i żelazo, bezglutenowa i lekkostrawna komosa ryżowa jest bardzo wartościowym pokarmem dla niemowląt. Warto wzbogacić o nią dietę maluchów.
Wykonanie:
- Komosę ryżową dokładnie przepłukuję wodą.
- Zalewam 1,5 filiżanki wody (300 ml), dodaję pokrojoną marchewkę, pietruszkę i szpinak.
- Gotuję około 20 minut.
- Dodaję bazylię, koncentrat pomidorowy i oliwę.
- Blenduję mniej lub bardziej dokładnie, w zależności od upodobań i umiejętności malucha.
Smacznego!
Brak komentarzy