Składniki:
- płatki owsiane 2 szklanki (po 250 ml)
- mleko roślinne 1 szklanka (250 ml)
- dojrzały banan 1 sztuka
- jabłko 1 sztuka
- cynamon 2 łyżeczki
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- ew. cukier/ksylitol/erytrol 2-4 łyżki
- olej do smażenia
Racuchy owsiane z jabłkiem, bananem i cynamonem. Na śniadanie, na wynos albo na Tłusty Czwartek w wersji FIT;)
Wykonanie:
- W blenderze (ja używam tego) umieszczam: płatki owsiane, mleko roślinne, pokrojonego banana, obrane i pokrojone jabłko.
- Dodaję proszek do pieczenia i cynamon. Jeśli chcecie, racuchy możecie osłodzić. Nie musicie, jeśli będziecie je jeść ze słodkimi dodatkami:)
- Blenduję wszystko na gładkie ciasto.
- Patelnie smaruję cienką warstwą oleju i rozgrzewam ją.
- Łyżką nakładam porcje ciasta i smażę z obu stron.
- Racuchy możecie podać z domową nutellą (np. taką lub taką), z musem owocowym (np. takim lub takim) albo z wegańską bita śmietaną (przepis tutaj).
Smacznego!
Brak komentarzy