Rosyjski kawior z marynowanych grzybów

  • 10 min
  • 8 składników
100%

Składniki:

  • marynowane grzyby leśne (ew. pieczarki) 1 słoiczek ok. 300 gr
  • niewielka cebula 1 sztuka
  • jabłko 1 sztuka
  • olej (u mnie rzepakowy nierafinowany) 1 łyżka
  • kolendra mielona 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz grubo mielony do smaku
  • ew. szczypiorek, koper lub pietruszka do posypania

Błyskawiczna przekąska rodem z kuchni rosyjskiej. Idealna na imprezę:) Pasuje do bagietki, krakersów albo blinów (przepis tutaj). Tylko kilka składników: marynowane grzyby, cebula, jabłko i przyprawy.

DSC_70561

Rosyjski kawior z marynowanych grzybów

Wykonanie:

  1. Grzyby, cebulę i jabłko drobno kroję lub krótko blenduję w malakserze.
  2. Dodaję przyprawy, olej i mieszam.
  3. Podaję na bagietce, krakersach albo blinach (przepis tutaj).
  4. Posypuję zieleniną.

Smacznego!

DSC_70521

Rosyjski kawior z marynowanych grzybów

1 Komentarz

Skomentuj