Składniki:
- marynowane grzyby leśne (ew. pieczarki) 1 słoiczek ok. 300 gr
- niewielka cebula 1 sztuka
- jabłko 1 sztuka
- olej (u mnie rzepakowy nierafinowany) 1 łyżka
- kolendra mielona 1 łyżeczka
- sól do smaku
- pieprz grubo mielony do smaku
- ew. szczypiorek, koper lub pietruszka do posypania
Błyskawiczna przekąska rodem z kuchni rosyjskiej. Idealna na imprezę:) Pasuje do bagietki, krakersów albo blinów (przepis tutaj). Tylko kilka składników: marynowane grzyby, cebula, jabłko i przyprawy.
Wykonanie:
- Grzyby, cebulę i jabłko drobno kroję lub krótko blenduję w malakserze.
- Dodaję przyprawy, olej i mieszam.
- Podaję na bagietce, krakersach albo blinach (przepis tutaj).
- Posypuję zieleniną.
Smacznego!
Pewnie smaczny…..