Składniki:
- mąka pszenna razowa 1 szklanka
- sok z buraka 1 szklanka
- olej do smażenia
Różowe wegańskie naleśniki wielozadaniowe. Można zawinąć w nie jakiś wytrawny farsz (ziemniaki, szpinak, strączki, tofu, kasza) albo jeść same. Można pokroić w cienkie paski albo kwadraty i dodać do zupy zamiast makaronu albo zrobić z nich naleśnikowe spagetti. Można też wykroić w nich kształty foremkami do ciastek. Są bajeranckie, a składają się tylko z dwóch składników. Przygotowanie to łatwizna.
Wykonanie:
- Składniki dokładnie mieszam trzepaczką.
- Patelnię cienko smaruję olejem przy pomocy pędzelka, nagrzewam i wylewam jedną chochlę ciasta.
- Smażę z każdej strony.
Smacznego!
Ile z tych składników mniej więcej wyjdzie naleśników? 🙂
ok 6, zalezy od wielkosci patelni:)
Czytam przepisy dla relaksu, mam ślinotok i ochotę zamieszkać w kuchni po to by gotować, gotować i gotować. Jestem veganką w fazie zygoty, która próbuje zachęcić rodzinę do tego fantastycznego stylu życia. Przy pomocy tego bloga na pewno mi się uda 😀
Ale super:) Życzę powodzenia i miłego gotowania:)
Ale super! Życzę powodzenia i miłego gotowania:)