Ryż curry z warzywami

  • 40 min
  • 10 składników
79%

Składniki:

  • ryż brązowy 1 filiżanka (200 ml)
  • marchewka 3 sztuki
  • por 1 sztuka
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • kukurydza 1 filiżanka (200 ml)
  • curry w proszku ok. 2 łyżki
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • chilli do smaku
  • sól do smaku
  • olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia

Brązowy ryż z warzywami i dużą ilością curry. Proste i kolorowe:)

DSC_5954_2

Ryż curry z warzywami

Wykonanie:

  1. Ryż przepłukuję wodą i gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na oleju podsmażam pokrojonego pora.
  3. Dodaję pokrojoną marchewkę, paprykę i kukurydzę. Duszę do miękkości.
  4. Na koniec dodaję przyprawy i mieszam z ryżem.

Smacznego!

DSC_5923_2

Ryż curry z warzywami

DSC_5933_2

Ryż curry z warzywami

2 komentarze

Skomentuj