Składniki na dużą miskę:
- brokuł 1 sztuka
- marchew 1 średnia sztuka
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- biała fasola 1 puszka (400 g)
- kapary 1 słoiczek (100 g)
- wegański żółty ser kostka ok. 100 g
- roślinny majonez pół słoiczka (ok. 140 g)
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz do smaku
Sałatka z podsmażonych różyczek brokuła z dodatkiem tartego wegańskiego sera, marchewki, fasoli i kaparów. Powstała przypadkiem, a robię ją już kolejny raz;)
Wykonanie:
- Brokuła dzielę na małe różyczki i podsmażam na niewielkiej ilości oliwy, aż będą al’dente. W międzyczasie doprawiam szczyptą soli. Pozostawiam je do ostygnięcia, a następnie przekładam do dużej miski.
- Dodaję utartą marchewkę, utarty ser i posiekaną natkę pietruszki.
- Fasolę dokładnie przepłukuje wodą, odsączam i dodaję do miski.
- Dodaję odsączone kapary i majonez.
- Doprawiam pieprzem i mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy