Składniki:
- makaron pełnoziarnisty 250 gr
- fasola czerwona 1 puszka
- kukurydza 1 puszka
- fasolka szparagowa 1 szklanka
- miks sałat 1 opakowanie
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- ocet jabłkowy 2 łyżki
- dżem morelowy 2 łyżki
- chilli szczypta
- czarnuszka 1 łyżeczka
- bazylia 1 łyżeczka
Taka wypasiona sałatka może być nawet obiadem. Szczególnie sprawdzi się jako obiad na wynos. Pełnoziarnisty makaron, fasolka szparagowa, czerwona fasola, kukurydza, sałata… Nie zapomnijcie o dwóch łyżkach dżemu morelowego, które nadają jej innego wymiaru:)
Wykonanie:
- Makaron gotuję al dente i przelewam zimną wodą.
- Fasolkę szparagową gotuję i kroję na kawałki.
- Czerwoną fasolę i kukurydzę przepłukuję wodą.
- Wszystkie składniki razem z sałatą łączę w misce.
- W kubku dokładnie mieszam oliwę, ocet winny i dżem.
- Sosem polewam sałatkę, posypuję bazylią, chilli i zmieloną w młynku czarnuszką.
Smacznego!
Brak komentarzy