Składniki:
- groszek z marchewką 1 słoik (ok. 500 g)
- wędzone tofu 1 kostka (180 g)
- ogórki kiszone 3 średnie sztuki
- ugotowane ziemniaki 3 średnie sztuki
- musztarda (u mnie sarepska) 3 łyżki
- oliwa z oliwek lub olej 3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Wegańska sałatka jarzynowa z dodatkiem wędzonego tofu i z musztardowym winegretem. Idealna na wszelkie święta, imprezy lub po prostu jako szybki posiłek.

Sałatka jarzynowa z wędzonym tofu i musztardą
Wykonanie:
- Ziemniaki, tofu i ogórki kroję w kosteczkę i umieszczam w misce.
- Dodaję odsączony groszek z marchewką.
- Do kubka nakładam musztardę. Powoli dodaję olej, mieszając, aż składniki się połączą.
- Sos dodaję do sałatki i mieszam.
- Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!

Sałatka jarzynowa z wędzonym tofu i musztardą

Sałatka jarzynowa z wędzonym tofu i musztardą

Sałatka jarzynowa z wędzonym tofu i musztardą
Brak komentarzy