Składniki na dużą miskę:
- zielone szparagi 1 pęczek
- ziemniaki 10 średnich sztuk
- mieszanka warzywna do sałatki 1 słoik 860 g
- wegański majonez 1 słoik 280 g
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
Wiosenna sałatka jarzynowa z dodatkiem podsmażonych na oliwie zielonych szparagów i natki pietruszki.
Wykonanie:
- Ziemniaki gotuję w mundurkach, studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Wrzucam do dużej miski.
- Od szparagów odcinam końcówki. Kroję szparagi na małe kawałki (główki zostawiam w całości) i podsmażam na oliwie. Dodaję do ziemniaków. Główki szparagów zostawiam do dekoracji.
- Dodaję mieszankę sałatkową, drobno posiekaną pietruszkę, majonez, sól i pieprz. Mieszam.
- Dekoruję główkami szparagów.
Smacznego!
Brak komentarzy