Składniki:
- pomidory 5 małych sztuk
- dojrzałe awokado 1 sztuka
- czerwona cebula 1 mała sztuka
- limonka 1 sztuka
- natka kolendry lub pietruszki do posypania
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- sól do smaku
- świeżo mielony pieprz lub chilli w płatkach do smaku
- ew. syrop klonowy/z agawy do polania
Klasyczna sałatka z awokado i pomidorów z dodatkiem czerwonej cebuli, limonki i natki. Jeżeli chcecie bardziej pożywną wersję, dorzućcie do niej ciecierzycę;)
Wykonanie:
- Pomidory myję, kroję i układam na talerzach.
- Dodaję obrane, pokrojone awokado i drobno pokrojoną cebulkę.
- Posypuję natką kolendry lub pietruszki, solą, świeżo mielonym pieprzem lub płatkami chilli. Polewam oliwą i mieszam.
Smacznego!
Brak komentarzy