Składniki:
- ryż (u mnie parboiled lub brązowy) 1 filiżanka (200 ml)
- orzeszki ziemne niesolone 1 filiżanka (200 ml)
- rodzynki (niesiarkowane) 1 filiżanka (200 ml)
- seler naciowy 1 pęczek
- jogurt naturalny (u mnie sojowy) 400 ml
- sól do smaku (u mnie pół łyżeczki)
Oryginalna sałatka ryżowa z chrupiącymi orzeszkami, orzeźwiającym selerem naciowym i słodkim akcentem w postaci rodzynek. Zdrowa i dodająca energii, idealna na drugie śniadanie do pracy:)
Wykonanie:
- Ryż gotuję na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najlepiej użyjcie takiego, który się nie klei, np. parboiled lub brązowego.
- Gdy ryż ostygnie, dodaję pokrojony seler naciowy, orzeszki, rodzynki i jogurt. Mieszam.
- Solę do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy