Składniki:
- ryż parboiled 4 torebki
- kukurydza 1 puszka (400 g)
- groszek 1 puszka (400 g)
- fasola czerwona 1 puszka (400 g)
- ogórki konserwowe 1 słoik (ok. 850 g)
- majonez sojowy ok. 1 szklanka (250 ml)
- sól, pieprz do smaku
Szybka sałatka na imprezę. Wielka miska sałatki ryżowej z domowym majonezem sojowym:)
Wykonanie:
- Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i zostawiam do ostygnięcia.
- Majonez przygotowuję według tego przepisu.
- Strączki przepłukuję wodą, odsączam i dodaję do ryżu.
- Dodaję pokrojone ogórki, majonez, sól, pieprz i mieszam.
Smacznego!
Można dodać ogórki kiszone?
pewnie:)
Uwielbiam tą sałatkę! Dziękuję za przepis! 🙂
bardzo się cieszę!
Czy ryż musi zupełnie wystygnąć?:)
najlepiej;)