Składniki:
- czerwona fasola 1 puszka/słoik (400 g)
- marchewka z groszkiem 1 słoik (ok. 500 g)
- ogórki konserwowe 4 sztuki
- ugotowane ziemniaki (ew. ryż) 2 sztuki
- musztarda 2 łyżki
- oliwa lub olej 2 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Prosta sałatka z czerwoną fasolą, groszkiem, marchewką i ogórkami konserwowymi. Z musztardowym dressingiem.
Wykonanie:
- Fasolę dokładnie przepłukuję wodą i przekładam do miski.
- Dodaję odsączoną marchewkę z groszkiem, pokrojone ogórki i ugotowane ziemniaki (możecie zastąpić je ugotowanym ryżem).
- Do kubka nakładam 2 łyżki musztardy (ja użyłam 1 łyżkę sarepskiej i 1 łyżkę francuskiej). Powoli dodaję olej (ja użyłam rzepakowego nierafinowanego) i mieszam intensywnie, żeby się połączyły.
- Do sałatki dodaję dressing musztardowy, sól, pieprz i mieszam.
Smacznego!
Wygląda pysznie 🙂
Niestety wyszła mocno taka sobie. Szkoda
Szkoda, ja lubię…