Składniki:
- czerwona kapusta 1/2 niedużej główki
- wędzone tofu 1 kostka
- rodzynki 4 łyżki
- kapary w occie 2 łyżki
- ziarna słonecznika 4 łyżki
- tahini 1 duża łyżka
- pasta shiro miso 1 duża łyżka
- indyjska przyprawa Chunky Chat Masala (lub inna orientalna do sałatek) 1 łyżka
- ocet winny 4 łyżki
Chrupiąca egzotyczna sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu, rodzynkami, kaparami, prażonym słonecznikiem i sosem na bazie pasty tahini.
Wykonanie:
- Słonecznik prażę na suchej patelni kilka minut, aż się zarumieni.
- Kapustę drobno kroję i wrzucam do miski.
- Tofu kroję w kostkę i posypuję nim kapustę.
- Dodaję rodzynki, kapary i uprażony słonecznik.
- W kubku mieszam tahini, shiro miso, przyprawę Chunky Chat Masala i ocet winny. Gotowym sosem polewam sałatkę.
Smacznego!
Brak komentarzy