Sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu i rodzynkami

  • 15 min
  • 9 składników
100%

Składniki:

  • czerwona kapusta 1/2 niedużej główki
  • wędzone tofu 1 kostka
  • rodzynki 4 łyżki
  • kapary w occie 2 łyżki
  • ziarna słonecznika 4 łyżki
  • tahini 1 duża łyżka
  • pasta shiro miso 1 duża łyżka
  • indyjska przyprawa Chunky Chat Masala (lub inna orientalna do sałatek) 1 łyżka
  • ocet winny 4 łyżki

Chrupiąca egzotyczna sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu, rodzynkami, kaparami, prażonym słonecznikiem i sosem na bazie pasty tahini.

DSC_08171

Sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu i rodzynkami

Wykonanie:

  1. Słonecznik prażę na suchej patelni kilka minut, aż się zarumieni.
  2. Kapustę drobno kroję i wrzucam do miski.
  3. Tofu kroję w kostkę i posypuję nim kapustę.
  4. Dodaję rodzynki, kapary i uprażony słonecznik.
  5. W kubku mieszam tahini, shiro miso, przyprawę Chunky Chat Masala i ocet winny. Gotowym sosem polewam sałatkę.

Smacznego!

DSC_08291

Sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu i rodzynkami

DSC_08331

Sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu i rodzynkami

DSC_08341

Sałatka z czerwonej kapusty z wędzonym tofu i rodzynkami

Brak komentarzy

Skomentuj