Składniki:
- opakowanie makaronu ryżowego 1 sztuka
- namoczone dowolne glony (wakame, nori, u mnie morska kapusta) 1 szklanka
- utarta marchewka 1 sztuka
- sezam 3 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- imbir suszony 1 łyżeczka
- pasta shiro miso 1 łyżka
Błyskawiczna sałatka dla wielbicieli azjatyckiej kuchni:)
Wykonanie:
- Makaron zalewam wrzątkiem i trzymam pod przykryciem ok 5 minut, przelewam zimną wodą.
- Mieszam z pokrojonymi glonami, marchewką i sezamem.
- Sos sojowy mieszam w szklance z pastą miso i imbirem, dodaję do sałatki.
Smacznego!
Super sposób na pozbycie się zalegających glonów w szafce 🙂 I świetny ten sos z pasty, sosu sojowego i imbiru. Dziękuję bardzo za przepis i pozdrawiam 😀
Widzę, że nie tylko u mnie zalegają glony;)