Składniki:
- jarmuż 4 garście lub liście
- gruszka 1 sztuka
- tofu naturalne 1 kostka (180 g)
- orzechy włoskie duża garść
- oliwa z oliwek lub olej lniany 2 łyżki
- glazura balsamiczna lub melasa z granatów do polania
- pieprz świeżo zmielony do posypania
Prosta, szybka, wykwintna i bardzo zdrowa:) Fajna do pracy albo na uczelnię na drugie śniadanie.
Wykonanie:
- Jarmuż ugniatam w dłoniach, kroję drobno i wsypuję do miski.
- Dodaję pokrojone w kostkę tofu, gruszkę i orzechy włoskie podprażone na suchej patelni.
- Polewam oliwą i glazurą balsamiczną lub melasą z granatów i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Świetnie wygląda 😀
Nie spodziewałam się, że smakuje aż tak dobrze..
cieszę się:)