Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi

  • 10 min
  • 7 składników
84%

Składniki:

  • jarmuż 4 garście lub liście
  • gruszka 1 sztuka
  • tofu naturalne 1 kostka (180 g)
  • orzechy włoskie duża garść
  • oliwa z oliwek lub olej lniany 2 łyżki
  • glazura balsamiczna lub melasa z granatów do polania
  • pieprz świeżo zmielony do posypania

Prosta, szybka, wykwintna i bardzo zdrowa:) Fajna do pracy albo na uczelnię na drugie śniadanie.

dsc_9085_2

Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi

Wykonanie:

  1. Jarmuż ugniatam w dłoniach, kroję drobno i wsypuję do miski.
  2. Dodaję pokrojone w kostkę tofu, gruszkę i orzechy włoskie podprażone na suchej patelni.
  3. Polewam oliwą i glazurą balsamiczną lub melasą z granatów i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

dsc_9098_2

Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi

dsc_9089_2

Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi

dsc_9073_2

Sałatka z jarmużem, gruszką i orzechami włoskimi

3 komentarze

Skomentuj