Sałatka z jarmużu

  • 10 min
  • 10 składników
100%

Składniki:

  • jarmuż 1 opakowanie 150 g (kilka liści)
  • burak gotowany lub pieczony 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • oliwki zielone 1 filiżanka (200 ml)
  • fasola czerwona z puszki 1 filiżanka (200 ml)
  • mała cebulka 1 sztuka
  • ocet balsamiczny 1-2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1-2 łyżki
  • czarnuszka 1 łyżka
  • biały pieprz do smaku

Surowy jarmuż albo się kocha albo nienawidzi;) Ja potrzebowałam czasu, ale teraz go uwielbiam. Najpierw był tylko dodatkiem do sałatek, a teraz gra w nich główną rolę;)

DSC_3736_2

Sałatka z jarmużu

Wykonanie:

  1. Liście jarmużu oddzielam od twardych łodyg.
  2. Nabieram porcje jarmużu w garść, ugniatam dokładnie, a następnie drobno kroję i wsypuję do miski.
  3. Dodaję pokrojonego pomidora, buraka, cebulkę, oliwki i fasolę.
  4. Polewam oliwą, octem balsamicznym, posypuję czarnuszką i białym pieprzem.

Smacznego!

DSC_3747_2

Sałatka z jarmużu

DSC_3730_2

Sałatka z jarmużu

DSC_3726_2

Sałatka z jarmużu

Brak komentarzy

Skomentuj